Sindicatele care se opun sistemului de reformare a pensiilor propus de Administratia Emmanuel Macron pregatesc greve masive pe 24 ianuarie

Postat la: 15.01.2020 23:39

Sindicatele care se opun sistemului de reformare a pensiilor propus de Administraţia Emmanuel Macron pregătesc greve masive pe 24 ianuarie, ziua în care Guvernul de la Paris urmează să examineze proiectul de lege, informează cotidianul Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

"Organizaţiile CFE-CGC, CGT, FO, FSU, Solidaires, MNL, Unef, UNL şi FIDL cer amplificarea mobilizării pentru a obţine retragerea proiectului şi negocieri reale", au transmis sindicatele.

Citește și: Nebunie în Ministerul de Interne! Harta secretă a ‘destructurării’ Jandarmeriei!

Acţiunile de protest se vor intensifica pe 22 şi 23 ianuarie şi vor culmina în seara zilei de 23 ianuarie şi întreaga zi de 24 ianuarie, când sunt programate "greve şi manifestaţii interprofesionale".

Protestele faţă de reforma pensiilor durează de 42 de zile în Franţa. Premierul Edouard Philippe a propus o concesie provizorie în disputa cu sindicatele privind reforma pensiilor. Guvernul de la Paris este "dispus să retragă" provizoriu propunerea privind pensionarea la vârsta de 64 de ani, deşi acest nivel se va menţine, a transmis premierul Edouard Philippe într-o scrisoare adresată organizaţiilor sindicale şi patronale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu