Si FIFA il ancheteaza pe Nasser Al-Khelaifi

Postat la: 13.10.2017 20:14

Preşedintele clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi, care face obiectul unei anchete a autorităţilor elveţiene, este vizat şi de o anchetă preliminară a Comisiei de Etică a FIFA, informează L’Equipe. Al-Khelaifi, care este şi director al BeIN Media Group, este suspectat de corupţie, escrocherie şi gestiune neloială.

Qatariotul este anchetat de procurorii elveţieri alături de fostul secretar general al FIFA, Jerome Valcke, şi de un om de afaceri, în legătură cu drepturile media pentru patru turnee finale ale Cupei Mondiale. Valcke este suspectat că a acceptat avantaje din partea unui om de afaceri în atribuirea drepturilor media în anumite ţări pentru ediţiile din 2018, 2022, 2026 şi 2030, şi din partea lui Al-Khelaifi pentru ediţiile din 2026 şi 2030.

Ancheta autoriţilor elveţiene a început în luna martie. Suspiciunile în cazul lui Valcke, Al-Khelaifi şi al omului de afaceri al cărui nume nu este menţionat sunt de corupţie, concurenţă neloială, escrocherie, gestiune neloială şi fals. FIFA l-a suspendat deja pe Jerome Valcke pentru zece ani din orice activitate legată de fotbal, după o anchetă legată de revânzarea biletelor înainte de Cupa Mondială din 2014, conform news.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu