Sempra Energy iși vinde subsidiara din Chile catre compania chineza State Grid Corporation, pentru aproape 3 miliarde de dolari

Postat la: 12.10.2019 15:56

Compania americană de energie electrică Sempra Energy se apropie de un acord pentru a-și vinde afacerea chiliană către compania chineză State Grid Corporation, pentru aproape 3 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Sempra a căutat să-și consolideze finanțele și să atragă învestitori, după ce un val de incendii din California a expus-o mai multor obligații legale. De asemenea, fondului de acoperire Elliott Management Corp și firma de investiții Bluescape Group au făcut presiuni asupra companiei pentru a-și reduce operațiunile globale.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

Acordul lui Sempra cu State Grid Corporation ar putea fi anunțat săptămâna viitoare, au spus sursele, avertizând că este încă posibil ca negocierile să poată fi anulate în ultimul moment și să ceară să nu fie comentate, deoarece problema este confidențială.

Sempra a refuzat să comenteze, în timp ce State Grid Corporation din China nu a răspuns încă în niciun fel la cererile de comentarii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu