Seful Pentagonului face apel catre Turcia sa se concentreze pe ISIS

Postat la: 15.02.2018 11:55

Secretarul american al Apărării Jim Mattis a făcut apel către Turcia să se concentreze pe lupta contra militanţilor ISIS din Siria, conform unui comunicat al Pentagonului, citat de Reuters, scrie news.ro.

Relaţiile dintre SUA şi Turcia, ţări aliate în cadrul NATO, au devenit reci în urma intereselor diferite din războiul civil sirian.

Washingtonul este concentrat pe înfrângerea ISIS în timp ce Ankara doreşte să-i oprească pe kurzii din Siria din a-şi câştiga autonomia şi astfel să încurajeze o insurgenţă pe teritoriul turc. Luna trecută, Turcia a început o incursiune militară în regiunea Afrin a Siriei pentru a elibera zona de miliţia kurdă YPG.

Mattis a făcut apel către Ankara să se concentreze pe ISIS în cadrul unei întâlniri cu ministrul turc al apărării, Nurettin Canikli, cu ocazia unei şedinţe a NATO.

„Mattis a cerut o concentrare mai mare pe campania de a înfrânge ISIS şi de a opri oricare altă organizaţie teroristă să se dezvolte pe teritoriul Siriei”, se arată în comunicat.

Cei doi au căzut de acord să continue activităţile bilaterale de apărare şi să găsească noi modalităţi de a face cooperarea mai puternică, spune Pentagonul.

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va vizita Turcia joi şi vineri.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu