Se introduc NOI TAXE in domeniul energiei: Anunțul facut de Uniunea Europeana

Postat la: 14.09.2019 00:00

Uniunea Europeană ia în considerare introducerea unor noi taxe în domeniul energiei pentru ca Blocul comunitar să își atingă mai ușor țintele în domeniul combaterii schimbărilor climatice, au anunțat vineri mai mulți oficiali de rang înalt, citați de Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Taxele planificate ar urma să fie aplicate inclusiv industriei aeronautice.

În ultimul deceniu, statele UE au făcut eforturi importante în privința energiei regenerabile, însă politicile fiscale din domeniul energiei nu s-au mai schimbat de peste 15 ani.

Acestea sunt „învechite și slab adaptate provocărilor generate de schimbările climatice și evoluțiilor politicii energetice europene”, potrivit unui document pe care miniștrii de Finanțe ai Uniunii Europene îl vor discuta vineri și sâmbătă la Helsinki.

Citește și: Viorica Dăncilă i-a executat azi! Pe cine a dat afară din Guvern

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, s-a declarat nemulțumit de tratamentul preferențial pe care legislația europeană îl acordă companiilor aeriene europene, care beneficiază de diverse facilități fiscale pentru a putea face față concurenței companiilor din afara UE.

El a declarat că industria aeronautică ar trebui să contribuie mai mult la lupta împotriva schimbărilor climatice fie prin plata unor taxe, fie prin achiziționarea mai multor certificate de emisii.

În cadrul aceleiași întâlniri, ministrul german de Finanțe, Olaf Scholz, a spus că este nevoie de măsuri drastice pentru combaterea schimbărilor climatice.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil de Afacerile zonei euro, Dialog Social şi Stabilitate Financiară, a declarat că printre posibilitățile discutate la nivel european se numără introducerea unei taxe pe emisiile de dioxid de carbon sau chiar o revizuire totală a fiscalității în domeniul energiei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu