SCUT pentru Viorica Dancila: Unul dintre miniștrii preferați ai lui Klaus Iohannis spune ca 'asistam la coborarea luptei politice la cel mai abject nivel'

Postat la: 18.05.2018 06:55

Vicepreşedintele PSD, Mihai Fifor, a declarat joi că prin plângerea penală făcută premierului lupta politică a coborât "la cel mai abject nivel", acolo unde se încearcă, în modul ''cel mai stalinist cu putinţă'', dărâmarea unui guvern legitim constituit.

"Am aflat cu profundă indignare de faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus astăzi, 17 mai, o plângere penală împotriva prim-ministrului României, Viorica Dăncilă. Premierului României i se face o plângere penală pentru înaltă trădare pentru că nu a prezentat nu ştiu ce informaţii preşedintelui statului. Este evident că asistăm la coborârea luptei politice la cel mai abject nivel, acolo unde se încearcă, în modul cel mai stalinist cu putinţă, dărâmarea unui guvern legitim constituit. Dacă de data asta nu s-a reuşit din interior, ca la precedentele guvernări, atunci se apelează la tertipul acesta atât de transparent, pentru ca, pe baza punerii în mişcare a unei acţiuni penale împotriva premierului, preşedintele să o poată suspenda pe doamna Viorica Dăncilă şi pune capăt guvernării noastre. O guvernare rezultată în urma votului a milioane de români şi care produce creştere economică şi generează bunăstare pentru români. Vot al românilor care, încă o dată, pare să nu conteze", a precizat Fifor într-un comunicat.

Citește și: Halep are mare noroc: ‘Cadou’ oferit de viitoarea rivală

Fifor menţionează că o situaţie asemănătoare a mai văzut în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta.

"Atunci premierului i s-a cerut demisia de cinci ori. Tot atunci a fost iniţiat un demers pentru începerea urmăririi penale a premierului. La scurt timp după aceea, 'a trebuit să moară oameni' pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se acelaşi scenariu, punct cu punct. Se doreşte ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să se dea jos un guvern legitim, pentru a pune în loc un nou guvern 'tehnocrat', care să blocheze mărirea salariilor şi a pensiilor şi să perpetueze abuzurile din această ţară. Să ne amintim cum Guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanţă, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea teleportată de nicăieri, dar cu misiune precisă. Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Se cere demisia premierului desemnat legal şi democratic. Plângerea penală e pusă în mişcare", a încheiat el.

Citește și: Colosul IKEA lansează propriul card de credit: Ce beneficii vor avea clienții care optează pentru el

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu