Schimbari la NIVEL INALT in SUA: Trump L-A INLOCUIT pe secretarul de stat Rex Tillerson cu directorul CIA, Mike Pompeo /UPDATE

Postat la: 13.03.2018 15:14

Preşedintele american Donald Trump l-a dat afară marţi pe Rex Tillerson din funcţia de secretar de Stat şi l-a înlocuit cu directorul Agenţiei Centale americane de Informaţii (CIA) Mike Pompeo, relatează BBC News.

Citeşte şi: Renate Weber DESFIINŢEAZĂ din temelii legea anti-defăimare propusă de Dragnea: 'Mă bat cu ORICINE pentru dreptul la exprimare...'

Trump i-a mulţumit lui Tillerson într-un mesaj postat pe Twitter pentru serviciile sale şi apreciază că noul secretar de Stat va face ”o treabă fantastică”.

'Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică ! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa ! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel şi prima femeie desemnată. Felicitări tuturor !', a scris Trump pe Twitter.

Într-o declarație emisă de Casa Albă, Pompeo a spus: "Sunt profund recunoscător președintelui Trump că mi-a permis să fiu director al Agenției Centrale de Informații și pentru această ocazie, să fiu secretar de stat. Conducerea sa a făcut America mai sigură și aștept cu nerăbdare să îi reprezint pe el și pe poporul american în restul lumii pentru a continua prosperitatea Americii ".

Trump a precizat, potrivit FoxNews, că locul lui Pompeo în fruntea CIA va fi luat de adjunctul acestuia, Gina Haspel.

"Sunt recunoscătoare președintelui Trump pentru această ocazie și sunt măgulită de încrederea acestuia în mine, de a mă fi numit următorul director al Agenției Centrale de Informații", a spus Haspel într-o declarație.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu