Schimbare pe piața bancara - Piraeus Bank Romania va deveni First Bank. Ce trebuie sa știe clienții

Postat la: 15.09.2018 09:55

Consiliul de Administrație al Piraeus Bank România, întrunit miercuri, 12 septembrie 2018, a luat decizia schimbării denumirii societății și a brandului comercial Piraeus Bank România (PBR), a noua bancă din România, după active, în „First Bank”, a anunțat banca vineri, într-un comunicat de presă, scrie Mediafax.

„Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand”, se subliniază în comunicatul de presă emis de Piraeus Bank România.

Liviu Pop, reacție FURTUNOASĂ după audierea de la CNCD: 'Eu nu am făcut altceva decât să spun ceea ce este scris în documente oficiale'

Modificarea se face în condițiile în care, la 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparținând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est. Finalizarea procesului de tranziție către noul brand va fi anunțat de bancă tuturor clienților săi.

Cu sediul în București, Piraeus Bank România operează prin 100 de unități bancare, are 1.200 de angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi. La finele anului trecut, PBR era pe locul 9 în topul băncilor în funcție de active, cu active în valoare de 11,66 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piață de 2,96%.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare - gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu