Scenariu: Majoritate USR - Pro Romania dupa guvernul minoritar PNL

Postat la: 11.10.2019 19:08

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat la RFI că nu exclude o majoritate USR-Pro România, după un an de guvernare minoritară liberală.

„Categoric, Victor Ponta este unul dintre câștigătorii moțiunii de cenzură și nu cred că se grăbește. Eu cred că una dintre variantele fezabile, după un an de guvernare PNL, Guvern minoritar, va fi că anul viitor USR și Pro România împreună vor încerca să formeze o majoritate, după alegerile parlamentare. Absolut, stânga progresistă, se potrivesc de minune. Asta este una din variantele posibile, din punctul meu de vedere, pentru că ei nu se vor uza la guvernare nici un pic”, a zis liderul UDMR.

Kelemen Hunor spune înaintea consultărilor de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis pe tema formării Guvernului, că formațiunea sa nu dorește alegeri parlamentare anticipate: ”Nu. Dacă noi ne-am îndrepta acum spre alegeri anticipate, asta ar însemna că până în aprilie-mai anul viitor nu vom avea buget, abia atunci am începe discutarea bugetului. Nu se poate dizolva Parlamentul înainte de decembrie. În cel mai bun caz, undeva la mijlocul lunii decembrie. Alegerile pot fi organizate undeva în februarie-martie. Fără Parlament și cu un Guvern interimar, cu atribuții limitate, cine să voteze bugetul, cine să pregătească bugetul? (...) În cel mai bun caz, autoritățile locale vor primi buget după alegerile locale. Ar fi un risc uriaș, o aventură extraordinară, de care nu are nevoie țara (...), ar fi o aventură extrem de riscantă și inutilă”.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu