SCANDAL IMENS Rusia joaca tare: Amenintari fara precedent la adresa Marii Britanii

Postat la: 14.03.2018 06:55

'Nicio mass-media britancă' nu va mai activa în Rusia în cazul în care postul de televiziune rus Russia Today va fi închis în Marea Britanie, a atenţionat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, informează AFP. Instituţia de reglementare în domeniul Audiovizualului din Marea Britanie, Ofcom, a anunţat că ar putea lua o decizie în ceea ce priveşte licenţa acordată postului RT, considerat organ de propagandă pro-Kremlin, ca ripostă la presupusa responsabilitate a Moscovei în otrăvirea pe teritoriul Marii Britanii a unui fost agent dublu rus. 'Nicio mass-media britanică nu va activa în Rusia dacă ei vor închide RT', a declarat Zaharova marţi seara, în cadrul emisiunii '60 de minute' de la postul public rus Rossia 1, conform Agerpres.

Citeşte şi: Când vor ajunge Liviu Dragnea şi Traian Băsescu la Comisia SRI: 'Mergem în Germania' / VIDEO

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi la 4 martie pe o bancă din Salisbury, un oraş din sud-vestul Marii Britanii, victime ale unui puternic agent iritant şi în prezent sunt internaţi în spital în stare critică. Premierul britanic Theresa May a estimat drept 'foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă' de otrăvirea lor. Londra a promis o 'serie' de sancţiuni, în special de ordin economic, în cazul în care Kremlinul nu va oferi un răspuns satisfăcător până marţi la miezul nopţii.

Miercuri, Theresa May urmează să-i reunească pe membrii Consiliului de Securitate Naţională (NSC) pentru a examina răspunsul dat de Kremlin. La rândul său, Ofcom a anunţat luni că va aştepta rezultatul acestei reuniuni înainte de a studia dreptul postului RT de a emite în Marea Britanie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu