Scandal cu final neașteptat in Parlament dupa ce Turcan l-a acuzat pe Dragnea de furt

Postat la: 12.02.2019 16:40

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a acuzat, marți, în comisiile reunite de buget-finanțe, la dezbaterea bugetului de stat pe 2019 al Ministerului Educației, că liderul PSD Liviu Dragnea a „furat” o idee bună a opoziției și le-a ordonat social-democraților să treacă amendamentul lui. În final, Turcan a anunțat că PNL susține inițiativa lui Dragnea.

„Al doilea program national pe care consideram ca ar trebui sa-l generalizati este acela al unei alimentatii diversificate, testata pe program-pilot in 50 de scoli si pe evaluarea ministerului a reiesit ca a contribuit la cresterea reinsertiei scolare”, a spus Raluca Turcan.

La începerea votului pe amendamentele de modificare a proiectului bugetului Ministerului Educației, Turcan a spus că, „disperat să își mai spele imaginea”, liderul PSD Liviu Dragnea ar fi plagiat un amendament PNL.

„Constat ca incepeti supunerea la vot a amendamentelor admise cu amendamentele PSD. Daca dvs sustineti si votati un amendament al lui Liviu Dragnea, plagiat din amendamentul PNL, inseamna ca pur si simplu furati initiativa opozitiei. Este infiorator. Aveti amendamentele opozitiei, de ce nu le supuneti in ordinea articolelor? Amendamentul dlui Liviu Dragnea era la final si dvs il supuneti la vot tocmai penru ca politizati acest amendament legat de alimentatia diversificata, furat pur si simplu de Liviu Dragnea pentru ca este disperat sa isi mai spele imaginea. Ar trebui sa retineti ca Dragnea a plagiat amendamentul PNL. Este vorba de initiativa, munca si de aprecierea unor rezultate”, a spus Turcan.

Acesta le-a spus celor din coalitia de guvernare ca au primit ordin de la Liviu Dragnea să fure ideea opozitiei.

„Dvs ati primit un ordin de la Liviu Dragnea sa treceti prin incalcarea regulamentului un amendament furat de la opozitie. Acest amendament nu a fost sustinut ieri in comisa pentru invatamant. Introduceti in fata un amendament al presedintelui de partid care v-a ordonat sa sustineti furtul. Asa cum a furat, pana acum, in materie penala, la fel fura acum si amendamentele opozitiei. V-ati obisnuiti sa sustineti hotia. Nu se poate! Până când?”, a spus Turcan, moment in care liberalei i s-a taiat microfonul.

După mai multe discuții contradictorii între Turcan și reprezentanții coaliției de guvernare, liderul deputaților PNL a anunțat că, în aceste condiții, liberalii susțin și ei amendamentul lui Liviu Dragnea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu