Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_m6jsvq62u24isuqoid4bvu67b5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Sarbatoarea Eid al-Fitr gasesste moscheile din Arabia Saudita si Emiratele Arabe inchise pe fondul pandemiei

Sarbatoarea Eid al-Fitr gasesste moscheile din Arabia Saudita si Emiratele Arabe inchise pe fondul pandemiei

Postat la: 22.05.2020 16:00

Moscheile din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite vor rămâne închise pentru credincioşii musulmani, care sărbătoresc sâmbătă sau duminică Eid al-Fitr, încheierea lunii de post Ramadan, transmite Reuters. Oficiali din cele două state au făcut apel la populaţie să respecte instrucţiunile de siguranţă pentru evitarea răspândirii coronavirusului, potrivit Agerpres.

Ministrul saudit pentru afaceri islamice Abdullatif al-Sheikh, citat de televiziunea de stat de la Riad, a dat vineri instrucţiuni să nu se ţină rugăciuni de Eid în moschei.

Citește și: DNA Timişoara stă cu tunurile pe DRPD - Cercetează concursurile de la Direcţie anterioare anului 2019 când a izbucnit dosarul 'PSD Arad'

Imamul Moscheii Profetului din Medina, şeicul Abdul Bari al-Thubaiti, a anunţat în predica de vineri că "musulmanii vor ţine rugăciunea de Eid acasă, din cauza pandemiei", a transmis agenţia saudită de presă, preluată de Reuters.

În luna Ramadanului, credincioşii nu au fost primiţi la rugăciunile imamilor din cele două moschei sfinte din Mecca şi Medina, din vestul Arabiei Saudite.

În Emiratele Arabe Unite, biroul de presă al guvernului din Dubai a anunţat pe Twitter că moscheile rămân închise şi au indicat mai multe tradiţii de Eid care nu vor fi respectate, inclusiv vizitele în familie şi cadourile sau banii oferiţi copiilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu