Salaj: Cel puțin 34 de localitați afectate de furtuna

Postat la: 17.09.2017 20:25

Cel puțin 34 de localități au fost afectate de furtuna ce a avut loc duminică seara în județul Sălaj, cele mai frecvente probleme semnalate fiind copaci rupți, stâlpi de electricitate doborâți și acoperișuri distruse de vântul puternic, potrivit datelor parțiale centralizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj.

5dbfa14c-19b8-4959-a38b-1bb890e040d4

"Până în acest moment avem pagube semnalate în 34 de localități, printre care și orașele Zalău, Cehu Silvaniei și Șimleu Silvaniei. Este vorba de copaci căzuți, stâlpi de curent doborâți acoperișuri luate de vânt. Situația este însă una dinamică, în continuă schimbare. Primim în continuare apeluri la 112", a precizat, pentru AGERPRES, Lucian Jacodi, purtător de cuvânt al ISU Sălaj.

Printre localitățile afectate se numără și municipiul reședință, Zalău, unde primarul Ionel Ciunt a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, chiar dacă nu a fost cazul unor probleme majore.

La Zalău, o furtună manifestată printr-o ploaie torențială de doar câteva minute, însoțită de grindină și un vânt puternic a rupt mai mulți copaci, doborând un stâlp de electricitate și distrugând mai multe acoperișuri și balcoane din tâmplărie PVC.

AGERPRES / (A — autor: Sebastian Olaru, editor: Marius Frățilă)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu