Rusia iese la atac: acuzații grele pentru SUA și Donald Trump

Postat la: 12.08.2017 20:55

Schimbările de optică aduse de administrația condusă de Donald Trump generează nemulțumiri la nivel internațional. SUA acuză Iranul că nu respectă Tratatul privind înarmarea nucleară, însă acest demers al americanilor este văzut de ruși drept o încercare de a denunța acest Tratat.

Citește și: SUA sunt gata de RĂZBOI: Donald Trump anunță că e pregătită ARMATA pentru Coreea de Nord

Citește și: Klaus Iohannis a PLECAT din Capitală. Unde va petrece preşedintele minivacanţa de Sfânta Maria (SURSE)

"Din nefericire, partenerii noştri americani pun sub semnul întrebării acest Tratat", a declarat vineri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei Reuters, informează Mediafax.

"Cei din Administraţia Donald Trump continuă să numească astfel de acorduri greşite, eronate; este păcat că un Tratat de succes este pus oarecum sub semnul întrebării", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

Iranul a sesizat Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite în legătură cu sancţiunile impuse de Statele Unite în luna iulie, acuzând că este vorba de o încălcare a acordului nuclear semnat de Teheran cu marile puteri. În plus, Teheranul s-ar putea retrage din Acordul nuclear semnat cu marile puteri, din cauza încălcării Tratatului de către Administraţia Donald Trump, a avertizat recent ministrul iranian de Externe, Mohammed Javad Zarif. "Dacă observăm vreo încălcare majoră a acordului de către SUA sau vreo neperformanţă semnificativă, atunci Iranul are şi alte opţiuni, inclusiv retragerea din acord", a declarat Mohammed Javad Zarif.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu