Rusia a livrat Turciei noi echipamente de aparare anti-aeriana S-400, chiar daca SUA s-au opus

Postat la: 13.07.2019 15:32

Rusia a livrat sâmbătă Turciei o nouă încărcătură de echipamente de apărare anti-aeriană S-400, a anunţat Ministerul turc al Apărării, continuând să pună în aplicare o înțelegere care ar putea declanșa sancțiuni din partea SUA împotriva unui stat aliat NATO, potrivit MEDIAFAX.

Socialiștii europeni îi pun condiții Ursulei von der Leyen pentru a o susține la președinția PE: Pretențiile S&D se întind pe patru pagini

Ministerul a transmis că un al patrulea avion rusesc a aterizat la baza aeriană Murted în apropierea capitalei turce Ankara, la o zi după ce trei aeronave AN-124 ale Forțelor Aeriene ruse au descărcat echipamente la aceeaşi bază.

Washingtonul a încercat luni de zile să împiedice acest lucru, argumentând că sistemul rusesc S-400 de apărare anti-aeriană este incompatibil cu sistemele NATO. De asemenea, SUA a transmis că dacă rachetele S-400 vor fi lansate în apropierea avioanelor americane F-35, pe care Turcia le cumpără și va ajuta la producerea lor, ar submina planurile de apărare ale avioanelor de luptă invizibile pe radare.

Simona Halep, obligată să învingă istoria! Gigi Becali pune presiune: 'Am o oftică mare pe Serena. Vreau să fie bătută măr'

Oficialii americani au avertizat că Turcia va fi scoasă în afara programului F-35 în cazul în care va realiza livrarea rachetelor S-400 și va fi, de asemenea, sancționată în conformitate cu legislația SUA care încearcă să împiedice țările să cumpere echipament militar din Rusia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu