Rugby: Victorii pentru CSM Știința Baia Mare și Dinamo, in SuperLiga CEC Bank

Postat la: 16.09.2017 14:55

CSM Știința Baia Mare și Dinamo s-au impus în partidele de sâmbătă, din etapa a 4-a a SuperLigii CEC Bank la rugby, învingând pe CSM București, respectiv CSM București.

9fb7568e-4dc8-46e4-8607-deaf14ed5e01

Pe ''Arena Zimbrilor'' din Baia Mare, CSM Știința a trecut de CSM București cu scorul de 25-14, după o partidă echilibrată, gazdele desprinzându-se pe tabela de marcaj în partea a doua a jocului.

Bucureștenii au avut prima ocazie de a deschide scorul, însă Valentin Calafeteanu a ratat ținta și după doar câteva minute, CSM Știința Baia Mare avea să înscrie tot dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată de uvertura Ratu Taniela Maravunawasawasa, informează site-ul echipei din Capitală.

Același Valentin Calafeteanu nu a mai ratat câteva minute mai târziu, stabilind egalitatea la trei.

Apărarea ''tigrilor'' a funcționat bine în repetate rânduri, gazdele fiind aproape de terenul de țintă advers însă nu au reușit să înscrie decât dintr-o lovitură de pedeapsă concretizată tot de Maravunawasawasa, care avea să înscrie din nou pentru 9-3 câteva minute mai târziu din același procedeu.

CSM București a revenit și a redus din diferență după o nouă lovitură de pedeapsă reușită de Valentin Calafeteanu, scorul devenind 9-6.

Duelul celor doi transformeri a continuat și Maravunawasawasa a mai reușit să concretizeze o penalitate, mărind ecartul, scor 12-6.

Meciul a continuat cu câte un cartonaș galben pentru fiecare echipă, pilierii Omar Baliașvili și Constantin Pristaviță fiind trimiși pe bancă pentru zece minute.

Valentin Calafeteanu a mai reușit o lovitură de pedeapsă pentru a reduce din diferența la 12-9. Bucureștenii au fost aproape de a înscrie primul eseu al partidei însă Jack Cobden a fost placat în ultimul moment.

Au urmat momente bune de joc pentru CSM București care putea egala, însă Vali Calafeteanu a ratat din poziție dificilă și echipele au intrat la vestiare cu scorul de 12-9.

Repriza secundă a început cu Știința în ofensivă, Maravunawasawasa reușind un dropgol prin care a mai adăugat trei puncte în contul gazdelor.

Primul eseu al partidei a fost reușit de Baia Mare în urma unei neatenții a ''tigrilor'', Jone Nasalo fiind marcatorul încercării transformate.

Gazdele au mai înscris odată din lovitură de pedeapsă și s-au distanțat la 25-9. Cu câteva minute înainte de finalul partidei, după o succesiune de faze ofensive, ''tigrii'' au reușit să înscrie primul eseu prin Jack Cobden, transformarea fiind ratată și astfel se stabilea scorul final al partidei, 25-14 pentru maramureșeni.

Într-o altă partidă, Dinamo s-a impus la Cluj, în fața Universității, cu 38-25.

''Buldogii'' au reușit 5 eseuri, toate transformate, și fructificarea unei lovituri de pedeapsă, ardelenii punctând prin trei eseuri, două transformate, și concretizarea a două lovituri de penalitate.

Vineri seara, Timișoara Saracens și Steaua au remizat, 15-15, pe stadionul ''Dan Păltinișanu'', echipa din Ghencea fiind liderul clasamentului SuperLigii, cu 17 puncte.

AGERPRES/(AS-editor: Adrian Drăguț, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu