Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_1r5ok7tmh576p2srlf9h6f1gg7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
'Romanii infectați cu COVID-19 sa primeasca salariul integral, nu 75%', cerința a Avocatului Poporului pentru Guvern

'Romanii infectați cu COVID-19 sa primeasca salariul integral, nu 75%', cerința a Avocatului Poporului pentru Guvern

Postat la: 23.05.2020 17:15

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că persoanele care suferă de COVID-19 şi care sunt nevoite să stea fie internate în spital, fie în izolare, ar trebui să primească salariul integral şi nu doar 75% din salariu, aşa cum se întâmplă acum, ea afirmând că este suficientă actualizarea unei Hotărâri de Guvern care deja există şi că, deşi s-a adresat şi ministrului Sănătăţii, şi ministrului Muncii, nu a primit niciun răspuns.

„O chestiune pe care noi am sesizat-o plecând de la o sesizare a unor medici este faptul că persoanele care sunt bolnave COVID-19 şi care trebuie să stea fie în izolare fie sunt internate primesc 75% din salariu concediu medical. De ce? Pentru că există o Hotărâre de Guvern care nu a fost actualizată. (...) Sigur că da (ar trebui concediul să fie plătit sută la sută – n.r.)”, a declarat Weber, potrivit News.ro.

Citește și: Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

Ea a precizat că este vorba despre medicii care s-au infectat şi a trebuit să stea în spital, la tot personalul medical, dar la orice persoană în parte şi că a făcut apel şi la ministrul Sănătăţii, şi la ministrul Muncii.

”Nu e decât o actualizare a unei Hotărâri de Guvern, o modificare care se poate face rapid. Din păcate, de peste o lună nu am primit niciun răspuns”, a susţinut Avocatul Poporului sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu