Romanii cumpara tot mai multe motociclete: cifra de afaceri a crescut cu peste 50% in primele patru luni din 2019

Postat la: 14.06.2019 05:39

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut în primele patru luni din 2019, cu 5,7 %, comparativ cu perioada similară din 2019, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, informează Agerpres.

Citește și: Germania nu-și uită camarazii: 20 de foști combatanți Waffen-SS sau Wehrmacht din România beneficiează de pensii speciale din partea Berlinului

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+54,4 %), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,1%), la comerţul cu autovehicule (+3,8 %) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%).

Ca serie ajustată, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a majorat cu 5,6 %. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,5% mai mare comparativ cu perioada similară din 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+25,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+11,2 %) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 6,6%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată, a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,9% mai mare.

În aprilie 2019, comparativ cu martie, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 0,5% ca urmare a diminuărilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,1 %).

Citește și: Vicepreședintele CJ Covasna, AMENDAT de Jandarmerie, după SCANDALUL de la Cimitirul Valea Uzului, de Ziua Eroilor

Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+3%), comerţul cu autovehicule (+2,3%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,8%).

Ca serie ajustată, s-a înregistrat o creştere cu 2,9%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 1,9% ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-4%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,5 %). Creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,7%), la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+2,7%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9 %).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată, a înregistrat o scădere cu 0,2%

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018, a înregistrat o creştere cu 5,5 % datorată majorărilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,3%), comerţul cu autovehicule (+6,8 %), activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,5%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Citește și: SURSE - Se coace o mutare-surpriză în CEX PSD

Ca serie ajustată s-a înregistrat o creştere cu 3% faţă de luna aprilie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a avut un avans de 14,2% comparativ cu luna aprilie 2018, creştere susţinută de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+31,6 %), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+24,3%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,2%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,1 %). Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 20,2%.

Ca serie ajustată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a crescut cu 14,9% comparativ cu luna aprilie 2018.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu