'Roma', 'The Americans' si 'The Marvelous Mrs. Maisel' au fost marii castigatori la gala Critics' Choice Awards

Postat la: 14.01.2019 09:16

Lungmetrajul "Roma", de Alfonso Cuaron, şi serialele "The Americans" (FX) şi "The Marvelous Mrs. Maisel" (Amazon) au fost marii câştigători la gala Critics' Choice Awards, aflată la a 24-a ediţie şi care a avut loc duminică seară, în orașul american Santa Monica, potrivit The Hollywood Reporter, scrie Mediafax.

Deşi lungmetrajul "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, era favorit, cu 14 nominalizări, cele mai multe premii în domeniul cinematografiei le-a obţinut drama în alb și negru "Roma". Astfel, pelicula lui Alfonso Cuaron a primit premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun lungmetraj străin, cel mai bun regizor și cea mai bună imagine.

Premiile Critics' Choice sunt acordate de Broadcast Film Critics Association și de Broadcast Television Journalists Association.

Din punct de vedere statistic, aceste premii sunt considerate indicatorii cu cel mai mare nivel de acuratețe în ceea ce privește nominalizările la premiile Oscar, care vor fi anunțate pe 22 ianuarie.

La gala de duminică seară, "The Favourite" a primit două premii, pentru cea mai bună actriță, Olivia Colman, și cea mai bună distribuție.

Citește și: Filmul 'The Upside' a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de peste 19 milioane de dolari

Filmele "Black Panther" și "Vice" au primit câte trei premii, cel din urmă și pentru cel mai bun actor, Christian Bale.

În categoriile dedicate actrițelor din filme, Lady Gaga ("A Star Is Born") și Glenn Close ("The Wife") au fost desemnate câștigătoare, iar în domeniul producțiilor de televiziune, Amy Adams ("Sharp Objects") și Patricia Arquette ("Escape at Dannemora").

Producția FX "The Americans" și serialul Amazon "The Marvelous Mrs. Maisel" au obținut câte trei premii, în timp ce "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" (FX), care primise cinci nominalizări, a fost recompensată cu trofeele pentru cea mai bună miniserie și cel mai bun actor, Darren Criss.

Lista completă a câștigătorilor se găsește pe site-ul criticschoice.com.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu