Rezultatele unui nou control la DNA. Inspecția Judiciara cere monitorizarea dosarelor mai vechi de un an

Postat la: 13.06.2018 14:55

Inspectorii au efectuat în luna aprilie un nou control la DNA pentru a verifica modalitatea în care s-au remediat decifiențele constatate în cadrul verificărilor de anul trecut.

Astfel, inspectorii au recomandat monitorizarea dosarelor mai vechi de 1 an.

CONSULTATI AICI RAPORTUL INSPECTIEI JUDICIARE

"In ceea ce priveşte situaţia dosarelor mai vechi de 1 an de la prima sesizare, se reţine că numărul acestei categorii de dosare a scăzut, de la 724 la data de 25 august 2017, la 547 la data de 11 mai 2018.

S-a reţinut preocuparea conducerii Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi a procurorilor din cadrul secţiei, cu privire la reducerea stocului de dosare vechi.

Cauzele care au condus la nesoluţionarea acestor cauze în intervale de timp mai mici sunt atât de natură obiectivă: durata mare de efectuare a constatărilor sau expertizelor, întârzierea efectuării actelor solicitate prin comisii rogatorii, sustragerea persoanelor cercetate de la urmărirea penală etc.", arata IJ.

Inspectorii propun "monitorizarea cauzelor mai vechi de 1 an de la prima sesizare la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Verificările vor fi efectuate de către procurori anume desemnaţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, semestrial, informarea întocmită ca urmare a verificărilor urmând a fi transmisă Inspecţiei Judiciare".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu