Rex Tillerson: SUA analizeaza posibilitatea inchiderii ambasadei americane in Cuba

Postat la: 17.09.2017 19:54

Posibilitatea închiderii ambasadei SUA în Cuba, după misterioasele atacuri acustice care au afectat cel puțin 16 angajați ai acesteia, este în curs de evaluare, a anunțat duminică secretarul de stat american Rex Tillerson, informează AFP.

6e56b14a-bdcf-486c-b2ba-f9d58df7a154

"Este în curs de evaluare. Acesta este un subiect foarte serios, dat fiind răul care le-a fost provocat unor persoane. Noi am repatriat câteva dintre ele. Analizăm" această posibilitate, a declarat șeful diplomației americane, întrebat cu privire la o posibilă închidere a ambasadei, în timpul unui interviu acordat duminică postului de televiziune CBS.

Ambasada americană la Havana a fost redeschisă în 2015 de către Administrația președintelui democrat Barack Obama, după o jumătate de secol în care relațiile dintre cele două țări au fost întrerupte.

De la sfârșitul lui 2016, șaisprezece americani ce lucrau la această ambasadă au acuzat simptome fizice, în special pierderea auzului, migrene și amețeli. Au fost necesare tratamente medicale, unele în SUA, potrivit Departamentului de Stat american.

SUA asigură că nu știu cine este în spatele acestor atacuri și desfășoară o anchetă, la fel ca și Cuba, care a afirmat că nu este implicată.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi, editor online: Daniela Juncu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu