Restaurarea picturii interioare a Bisericii Invierea Domnului a Manastirii Sucevita, finalizata dupa 20 de ani

Postat la: 17.09.2020 13:56

Restaurarea picturii interioare a Bisericii Învierea Domnului din Mănăstirea Suceviţa a fost finalizată după 20 de ani şi lucrarea va fi inaugurată sâmbătă, a anunţat joi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, potrivit news.ro.

La o conferinţă de presă, Gheorghiu a spus: „În sfârşit, după 20 de ani, restaurarea picturii interioare a Bisericii Învierea Domnului a Mănăstirii Suceviţa a fost finalizată”.

Pe 19 septembrie, la ora 12.00, va fi inaugurată lucrarea de restaurare a picturii murale interioare, începute în 2000 prin programul naţional de restaurare.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

Lucrările au costat 4 milioane de lei.

„Restaurarea unei picturi murale de mari dimensiuni este, în mod obişnuit, un proces de lungă durată. Restauratorii au lucrat pe mii de metri pătraţi de pictură care au presupus inclusiv cercetări istorice şi iconografice. Proiectul nu se putea realiza în mai puţin de zece ani, asta au spus specialiştii de la început, însă dublarea timpului a depins şi de alocările deficitare din programul naţional de restaurare”, a mai declarat Gheorghiu, care a numit-o „o lucrare de mare importanţă pentru patrimoniul românesc”.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu