Restaurant din Constanta amendat cu 3.000 de lei, pentru o pomana

Postat la: 17.10.2020 14:00Un restaurant din Constanța unde se desfășura o masă de pomenire a sufletului unei persoane decedate a fost amendat de polițiști cu suma de 3.000 de lei.

Conform IPJ Constanța, polițiștii Secției 3 Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la acest eveniment și, în urma verificărilor, a reieșit faptul că nu erau respectate măsurile anti-Covid în vigoare.

Iată comunicatul complet transmis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Astăzi, 17 octombrie, în jurul orei 12:00, polițiști din cadrul Secției 3 Constanța s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un restaurant din muncipiul Constanța, ar avea loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au constatat faptul că este vorba despre o comemorare, care se desfășura atât în spațiu închis (cu participarea a 38 de persoane), cât și pe terasa localului (22 de persoane) încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.  

Se continuă verificările.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu