Renate Weber, luata la rost de un senator USR: 'Dinspre Avocatul Poporului nu aud decat o liniste asurzitoare. De ce nu dați curs solicitarilor'

Postat la: 13.07.2019 08:24

Senatorul USR Florina Presadă îi cere Avocatului Poporului, Renate Weber, să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ. ” Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână, dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare”, susţine Florina Presadă.

”Doamna Weber a depus jurământul de Avocat al Poporului acum o săptămână. Are pe masă cel puţin două cereri să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la Codul Administrativ dar dinspre Avocatul Poporului nu aud decât o linişte asurzitoare. Doamnă Weber, poate nu vă place că aveţi această competenţă, conform Constituţiei, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR. Trebuie să explicaţi românilor - poporului, dacă vreţi - de ce nu daţi curs solicitărilor privind Codul Administrativ. Trebuie totuşi să aflăm şi noi de ce nu vreţi un control pe un act normativ despre care ştim că include prevederi declarate neconstituţionale anterior - cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul USR Florina Presadă.

Demisie de ULTIMĂ ORĂ în PNL: 'Pentru că e nevoie de forţe proaspete, pentru că am înţeles mesajul electoratului'

Aceasa face referire şi la procedura adoptării Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă.

”Consiliul Legislativ zice şi el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare. Doamnă Avocat al Poporului, aveţi de ales. Decizia vă aparţine. Reabilitaţi reputaţia acestei instituţii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu?”, a mai scris Presadă.

Codul Administrativ a fost adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă şi a fost modificat din nou, tot prin ordnanţă, la o săptămână de la adoptare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu