Record nedorit pentru un primar PNL: Gospodaria edilului a fost incendiata pentru a patra oara in ultimii ani

Postat la: 12.10.2019 19:47

Ferma de capre a primarului comunei Dângeni, judeţul Botoșani, a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Edilul este convins că focul a fost pus intenționat și bănuiește o răzbunare politică, potrivit Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoșani, ferma a fost incendiată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea Dângeni și au ars peste 100 de tone de furaje.

„20 de pompieri din Trusesti, Săveni și Botoșani au intervenit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu cinci autospeciale cu apă și spuma, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de furaje de pe raza comunei Dângeni. La sosirea forțelor de intervenție la fata locului, ardeau circa 90 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte 90 de tone de furaje. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri. Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori. Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece a fost verificat fiecare metru pătrat pentru a se elimina riscul de reaprindere", au transmis reprezentanţii ISU Botoşani.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

Primarul PNL al comunei Dângeni, Cătălin Rotundu, crede că este o răzbunare politică.

„Este fermă de capre acolo, cu depozit de furaje. Mi-a dat foc. Este a patra oară. 2010, 2014, 2016 și acum. Poliția a clasat dosarele tot timpul, deși au fost și imagini. Mi-a dat foc la club în 2010, aveam un club și mi-au dat foc, a ars tot, apoi la un bar, un magazin, acum la fermă. Nici nu eram primar, la primele două nu eram primar. Eram în campanie, în precampanie. Nu știu nimic. Nu pot să-mi dau seama. Tot timpul a fost politic. Și tot timpul în ani preelectorali, adică în ani în care am avut conflicte politice. Eu nu am dormit toată noaptea. De la 21.00 și până la 07.00, când au stins incendiul. M-a anunțat un vecin care a văzut. Sute de tone de furaje au ars", a declarat, Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

„S-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs incendiul și ce anume l-a produs", a declarat, Delia Neniscu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu