Reacții DURE in scandalul crucilor invelite in saci de gunoi: este solicitata intervenția Guvernului, MAN și a Parchetului

Postat la: 17.05.2019 12:24

Deputatul PMP, Marius Pașcan, a solicitat Guvernului României să intervină în scandaul crucilor vandalizate de la Dărmăneşti. „Este incredibil. Eroii români nu mai au loc nici în mormintele țării lor”, a precizat Marius Pașcan. De asemenea, și președintele CNMR a avut o reacție în acest caz: el cere Parchetului să facă o anchetă.

Citește și: ALERTĂ Aproape de un DEZASTRU: peste 70 de proiectile și cartușe din al Doilea Război Mondial, găsite în casa unui român

„Eroii români nu mai au loc nici în mormintele țării lor!

Este scandalos!

Mormintele soldaților români îi deranjează pe liderii politici ai maghiarimii. Autorităţile locale din Dărmăneşti (judeţul Bacău) au realizat, în cimitirul militar maghiar al satului depopulat Valea Uzului, o parcelă de morminte ale unor soldaţi români. Primăria Dărmănești intenţiona să inaugureze memorialul dedicat soldaţilor români căzuţi în Primul şi cel de-Al Doilea Război Mondial, iar ca parte a pregătirilor, în cimitir au fost ridicate 52 de cruci de beton şi o cruce mare ortodoxă, realizată tot din beton.

András Gergely, primarul localităţii Sânmartin a declarat presei că ,,ocuparea cimitirului de către cei din Dărmăneşti este o acţiune arbitrară, un act profanator". Cu alte cuvinte, eroii maghiari nu încap lângă eroii români, iar în numele lor se revendică autonomia teritorială etnică și după moarte.

Este incredibil: peste noapte, crucile eroilor români au fost învelite în saci de plastic, întrucât imaginea lor a devenit inacceptabilă pentru administrația publicâ locală din Sânmartin.

Am solicitat de urgență intervenția promptă a Guvernului României, a Ministerului Apărării Naționale precum și a instituțiilor competente ale statului. Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și ai lor aliați din partea UDMR izgonesc, printr-o complicitate politică a trădării naționale, până și eroii români din mormintele lor sfinte!

Nu acceptați, nu rămâneți pasivi, oameni buni, vă implor!”, a precizat deputatul PMP, Marius Pașcan.

Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR, cere Parchetului să ancheteze acest caz și partidelor maghiare să aibă o poziție publică față de acest caz.

„Dragi prieteni, iata ce au fost in stare sa faca fortele paramilitare maghiare din Romania la Valea Uzului: au invelit crucile soldatilor romani in saci de gunoi si au lasat pe cele maghiare descoperite. Nu starnesc doar revolta tuturor cetatenilor romani dar este un gest odios impotriva umanitatii!. Cer Parchetului sa ancheteze acest caz si partidelor maghiare sa aibe o pozitie publica clara cu privire la acest gest nemernic!

IAR IN 1994 ungurii le-au ars aceste cruci. Primarul din Darmanesti le-a refacut si repus acum iar ei au pus saci de gunoi peste EROII ROMANI”, a precizat Alexandru Cumpănașu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu