Reacție FULGER dupa demisia lui Costache: Alexandru Rafila lanseaza UN AVERTISMENT

Postat la: 26.03.2020 10:59

Demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, naște reacții în domeniul medica. Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a avertizat joi că nouaa echipă trebuie să aibă atribuții clare.

„Nu cunosc acest proiect (de imunizare a tuturor bucureștenilor – n.r.). Din punct de vedere tehnic nu este posibil. Nu cred că este util pentru că eu dacă testez la un anumit moment nu înseamnă că se va îmbolnăvi în perioada imediat următoare. Această testare nu știu dacă avea vreun beneficiu”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

Întrebat despre un nou ministru al Sănătății, Rafila a spus că echipa Ministerului trebuie să aibă atribuții clare și o atenție sporită asupra Institutului de Sănătate Publică.

„Bănuiesc că va fi numită o altă persoană la conducerea Ministerului. E important să aibă o echipă cu atribuții clare și o comunicare bună între toți cei implicați și la nivel central și ar trebui coroborat cu toți cei implicați, mai ales cu MAI (...) și atribuții clare Institutului de Sănătate Publică”, a mai spus Rafila.

Potrivit președintelui Societății Naționale de Microbiologie, România se poate apropia de momentul în care spitalele nu ar mai putea funcționa din cauza lipsei de personal, deoarece situația de la Suceava s-ar putea repeta.

Ministrul Sănătății, Victor Cosctahe, și-a dat demisia, în plină epidemie de infecții cu coronavirus în România.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu