Razboiul economic americano-chinez escaladeaza. Noi taxe vamale pentru produsele din China vor fi anuntate in zilele urmatoare (presa)

Postat la: 16.09.2018 07:55

Preşedintele american, Donald Trump, este ferm hotărât să impună o nouă serie de taxe vamale - de 10% - pentru produse din China în valoare de 200 de miliarde de dolari şi ar putea anunţa aceasta în zilele următoare, a informat sâmbătă presa americană, citată de AFP și preluate de agerpres.

EXPLOZIE în PSD - Se strânge lațul în jurul lui Dragnea: Încă cinci lideri GREI ai partidului se alătură disidenților

Donald Trump a "decis să impună taxe vamale pentru produse din China în valoare de 200 de miliarde de dolari", a scris Washington Post, adăugând că anunţul ar putea interveni "în câteva zile".

Cotidianul Wall Street Journal întrevede şi el un anunţ pentru zilele care urmează.

Meteorologii au făcut primele estimări - Ne așteaptă o iarnă lungă. Fenomene extreme sunt așteptate în luna martie

Citând surse anonime, cele două jurnale aduc în discuţie taxe de 10%, în loc de 25% cum s-a vehiculat până în prezent.

Preşedintele american, Donald Trump, a impus deja taxe vamale de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu. De asemenea, a promulgat taxe vamale suplimentare de 25% pentru mărfuri în valoare de 50 de miliarde de dolari provenind din China.

Cu toate acestea, în săptămâna care s-a încheiat, Washingtonul şi Beijingul s-au declarat dispuse să reia dialogul pentru a evita o escaladare în războiul lor comercial care începe să facă victime printre firmele americane implantate în China.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu