Rasturnare de situație in privința unui acord istoric! Liderul Macedoniei se opune schimbarii numelui fostei republici iugoslave: 'Este inacceptabil'

Postat la: 15.06.2018 00:14

Președintele Macedoniei, Gorge Ivanov, a declarat că va refuza să aprobe acordul "dăunător" privind schimbarea numelui fostei republici iugoslave în "Republica Macedonia de Nord", relatează site-ul agenției Dpa, conform Mediafax.

"Acordul reprezintă o înțelegere a premierului Zoran Zaev și ministrului de Externe Nikola Dimitrov", a declarat Ivanov.

"Acordul este inacceptabil și nu voi permite legalizarea sa. Nu voi semna acordul cu Grecia", a adăugat el, afrmând că Grecia a primit tot ce a cerut, în urma negocierilor, în timp ce Macedonia nu a primit nimic.

Aproximativ 2.000 de oameni au participat la demonstrații împotriva schimbării numelui, desfășurate în capitala macedoniană Skopje.

Măsură disperată! Un GIGANT de pe piaţa auto îşi concediază 9% din angajaţi

Opoziția din Greca a criticat de asemenea compromisul. În Grecia, guvernul nu are majoritatea parlamentară pentru a aproba acordul.

ALERTĂ - Mascații au descins la sediul Ministerului Transporturilor. Percheziții de amploare într-un dosar de delapidare

Zoran Zaev, a anunţat marţi după-amiază ajungerea la un acord cu Grecia privind numele ţării sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord".

Skopje și Atena au fost de acord anul acesta să intensifice negocierile pentru a încheia disputa care blochează aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană și NATO. Grecia, care deține drept de veto în ceea ce privește admiterea în ambele organizații, consideră că denumirea fostului stat iugoslav reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă același nume.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu