Raspuns-FULGER al Guvernului pentru Klaus Iohannis, dupa refuzul de a numi miniștrii propuși: 'Nu avem decat sa sesizam CCR'

Postat la: 14.01.2019 18:15

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că dacă șeful statului va relua aceleași motive pentru a invoca refuzul celor doi miniștri, atunci Executivul ”nu poate decât să sesizeze CCR” pentru a constata existența unui conflict juridic de natură constituțională.

”După ce vom vedea că răspunsul președintelui va fi același cu cel pe care l-am mai primit, nu avem decât să sesizăm Curtea Constituțională. Mai întâi să vedem motivele refuzului, care sunt foarte importante și pentru noi, dar și pentru președinte”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că va refuza și noile propuneri de miniștri, respectiv Lia Olguța Vasilescu, pentru portofoliul Dezvoltării, și Mircea Drăghici, la ministerul Transporturilor.

”Da, aceste două propuneri vor fi refuzate în cursul acestei săptămâni. Într-o zi, două vor fi finalizate documente și reexaminate la Guvern”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Fabulos! Cine fabrică, în România, praf de stele

El a mai afirmat că motivele refuzului au fost invocate în scrisorile trimise premierului Viorica Dăncilă.

”Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri”, a adăugat șeful statului.

Citește și: Caz șocant! Acuze extrem de grave la adresa unui celebru hipermarket: Șoarece mort găsit în pâine (foto) .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu