Raluca Turcan despre programul 'After School': Avem intentia si vointa sa il generalizam in toate scolile

Postat la: 04.12.2019 13:48

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri că există intenţie şi voinţă din partea autorităţilor ca programul "After School" să fie generalizat în toate şcolile din România, pentru "toţi elevii", acesta urmând să funcţioneze pe baza unui voucher educaţional acordat părinţilor.

Potrivit Ralucăi Turcan, acest lucru ar putea fi posibil începând cu anul şcolar următor.

"'After school în România' avem intenţia şi voinţa să îl generalizăm în toate şcolile, pentru toţi elevii şi nu doar în şcoli, ci şi în spaţiu privat, pentru că el funcţionează pe bază de voucher educaţional într-o finanţare cumulată fonduri europene cu buget de stat. Noi ne propunem din următorul an educaţional. Un voucher cu scop exclusiv educaţional, care se acordă părinţilor prin consiliul de administraţie al şcolii şi inspectoratele şcolare şi cu care părinţii pot să opteze pentru diferite programe after school fie în şcoală, fie în spaţiul privat", a explicat Raluca Turcan, conform AGERPRES.

Vicepremierul a participat miercuri la deschiderea oficială a Conferinţei naţionale "Creatori de Educaţie", organizată în cadrul proiectului "Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu