PUȘCARIE pentru 3 medici CONTROVERSAȚI: Cele mai multe dintre clientele lor erau MINORE

Postat la: 14.07.2018 00:14

Trei medici ginecologi din Vaslui au fost condamnaţi, vineri, de magistraţi, aceștia fiind acuzați de luare de mită în scopul întreruperii unor sarcini avansate. Decizia nu este definitive, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au dispus vineri condamnarea medicului Simona Botez la patru ani şi opt luni de închisoare şi peste 80.000 de lei amendă penală, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi întreruperea cursului sarcinii, în formă continuată. În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea medicului Doina Andrei tot la patru ani şi opt luni de detenţie, precum şi la plata unei amenzi de 92.500 de lei, pentru aceleaşi acuzaţii.

Citește și: O nouă alertă dată în România! Lidl retrage aceste produse de pe piață .

Și medicul Adrian Tănăsescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, precum şi la plata unei amenzi de 18.000 de lei, pentru luare de mită în formă continuată.

"Instanţa dispune confiscarea de la cei trei inculpaţi a sumei totale de 19.870 de lei, primită de la paciente cu titlu de mită", au arătat, vineri, judecătorii vasluieni.

Citește și: Gabriel Oprea mai are doar o șansă! Anunțul făcut de jurnalista Emilia Șercan

De asemenea, magistraţii le-au interzis inculpaţilor să mai profeseze ca medici pentru cinci ani de la ispăşirea pedepselor.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Cei trei medici ginecologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată în urmă cu aproximativ trei ani, ei fiind acuzați că au solicitat și primit bani de la pacienți pentru a întrerupe sarcini la cerere, deși vârsta de gestație era de peste 14 săptămâni.

Citește și: Legea a fost publicată, chiar azi, în Monitorul Oficial! De la 1 ianuarie 2019, toți angajații pot primi asta

"În perioada 2009 – 2015, inculpaţii Andrei Doina, Botez Simona și Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secției Obsetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, au solicitat și obținut de la pacienți sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite, sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vâsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracțiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de oservație clinică cu privire la pacienți", au arătat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Citește și: Opoziția îl atacă pe Liviu Dragnea! Ce pensii ar urma să încaseze omul care a fost decisiv pentru revocarea lui Kovesi și Olguța Vasilescu .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu