PSD, victorie in instanta: AEP trebuie sa ramburseze 3,38 milioane de lei cheltuiți in campania de la europarlamentare

Postat la: 26.03.2020 22:08

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis solicitarea PSD de anulare a deciziei Autorităţii Electorale Permanente de nerambursare a cheltuielilor din campania pentru alegerile europarlamentare din 2019.

PSD a cerut pentru rambursare peste 3.38 milioane de lei cheltuiți în campania de la europarlamentare. Decizia AEP a fost să nu returneze suna, din cauza modului în care au fost depuse documentele. Viorica Dăncilă a contestat decizia, însă şi contestaţia a fost respinsă. Tribunalul Bucureşti dă însă dreptate PSD. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Europa Liberă relata la finalul lunii august că AEP a decis să nu deconteze banii pentru PSD din cauza neregulilor înregistrate la depunerea actelor.

AEP atrăgea atenția că sub semnătura lui Mircea Drăghici nu este menționată funcția acestuia în PSD, ci figurează doar calitatea de reprezentant legal al partidului. Această calitate nu a putut să fie dovedită însă de partid după corespondența avută cu oficialii AEP.

Ulterior, PSD a remediat situaţia, dar după ce termenul legal a expirat, potrivit preşedintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Potrivit Legii 334/2006, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, partidele politice, alianțele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți care obțin, individual sau într-o alianță electorală, cel puțin 3% din totalul voturilor valabil exprimate la nivel național au dreptul de a obține rambursarea cheltuielilor electorale efectuate.

content-image

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu