PSD schimba foaia la parlamentare. Se creioneaza 'Falanga tehnocraților' (surse)

Postat la: 15.09.2020 19:55

Conducerea centrală a PSD intenționează să introducă o nouă filosofie în alcătuirea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare, au declarat surse social-democrate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor citate, candidații PSD la alegerile parlamentare din 2016 nu au trecut printr-un filtru care să prevadă minime condiții pentru prezența pe listele partidului. În acest fel au ajuns pe listele partidului parlamentari care nu aveau nici experiență parlamentară și nici experiență solidă într-un domeniu de activitate, spun surse din PSD.

Social-democrații iau în calcul ca pentru viitoarele alegeri parlamentare să aibă 2-3 criterii obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească fiecare candidat la parlamentare.

Experiența parlamentară și imaginea publică vor cântări cel mai mult, au declarat sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Un alt criteriu important va fi și necesarul de specialiști din fiecare comisie parlamentară. PSD își va alcătui lista de candidați la parlamentare astfel încât să aibă membri „titulari” pentru fiecare comisie parlamentară.

Suplimentar, PSD a început o campanie de racolare de „tehnocrați” pentru alegerile parlamentare: juriști, medici, economiști și personalități care să transfere partidului din prestigiul lor.

Cine nu trece prin „sită” nu va fi parlamentar PSD, au explicat sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

PSD a decis marți să participe singur în alegerile parlamentare.

Termenul limită pentru depunerea listelor de candidați este 22 octombrie 2020. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu