Proteste in Piața Victoriei, dupa un scandal de PROPORȚII: DEMISIA, DEMISIA!

Postat la: 17.09.2017 20:15

Piața Victoriei este din nou gazda a protestelor. La această oră, câteva zeci de persoane se află în Piața Victoriei și solicită demisia ministrului Educației, Liviu Pop.

Ana Maria Prodan, dusă de URGENȚĂ la spital. Ce a pățit vedeta Tv

Rareș Bogdan trage semnalul de ALARMĂ: România va EXPLODA! Informația asta mă CUTREMURĂ

Oamenii au venit înarmați cu steaguri ale României, ale Uniunii Europene și ale SUA.

Protestul anunțat pe pagina de Facebook a celor de la Corupția Ucide este unul îndreptat împotriva ministrului Educației, Liviu Pop, ca urmare a scandalului legat de manualele auxiliare, dar și de multele probleme de care s-au lovit elevii la începutul anului școlar.

”Hai să îi ducem o carte lui Pop și să îi cerem demisia!
Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învățământ românesc. Milioane de copii și de părinți au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc școala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a proivocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în școli iar soarta examenelor din acest an școlar a devenit incertă.
Din ”palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deși în România Educația e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu și părinții lor.
În cele din urmă, societatea românească a putut remarca faptul că Educația a ajuns să fie condusă de o persoană cu grave probleme de background profesional și chiar și de exprimare: gafele legate de ”genunche” și ”cu câți i se scrie cucântul ” fac parte deja din biografia publică a domnului Pop.
Noi ne dorim ca Educația din România să ajungă la standardele europene pe care copiii acestei țări le merită. Ne dorim ca guvernanții să prețuiască știința de carte și nu mai acceptăm ca impostura, complicitatea și lașitatea să guverneze sistemul de învățământ.
Vom transmite acest lucru întregului Guvern, în Piața Victoriei, printr-un gest simbolic: dăruindu-le, fiecare, câte o carte. Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o țară în care un material didactic sau o operă literară să poată interzise. Dacă doriți, puteți scrie și o dedicație pentru domnul Pop, poate va reuși să înțeleagă mai bine mesajul.
Și să înțeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare și e timpul să își dea demisia.
Puteți veni oricând între 9AM și miezul-nopții, pentru că știm că viața de părinte este foarte complicată și programul este mereu, contra-cronometru.
Invităm, de asemenea, sindicatele din învățământ și organizațiile de părinți să ni se alăture.
Cât despre cărțile care vor fi colectate, sperăm că Guvernul, prin Ministerul Educației, le va dona unor școli pe care subfinanțarea le-a adus în situația de a nu avea o blibliotecă în care copiii să găsească tot ce au nevoie”, arată cei de la Corupția Ucide.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu