Protest Diaspora. Reactia jurnalistilor austrieci dupa ce au fost atacati de jandarmi

Postat la: 11.08.2018 16:40

În timpul violenţelor izbucnite la protestul antiguvernamental de vineri seară din Piaţa Victoriei, o echipă ORF aflată la Bucureşti a fost atacată de jandarmi, potrivit informaţiei publicate pe site-ul televiziunii austriece de stat.

Jurnaliştii austrieci au fost agresaţi în momentul în care jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropierea lor, scrie News.ro.

Corespondentul ORF, Ernst Gelegs, a transmis că un cameraman a fost bătut de jandarmi cu bastoanele. El a scăpat de agresiune doar în momentul în care le-a strigat de mai multe ori jandarmilor că este cameraman.

"El şi-a revenit", potrivit lui Gelegs. "Corespondentul ORF a fost şi el atacat. A fost împins la perete de un jandarm cu scut", se arată în articolul publicat pe site-ul televiziunii OE24.at.

Directorul-general Andreas Wrabetz este indignat, precizează articolul.

"Echipa ORF era uşor de recunoscut dintre violenţele demonstranţilor. Într-o ţară din Uniunea Europeană este de aşteptat ca o unitate specială să nu recurgă la forţă brută împotriva reprezentanţilor mass-media care se află în exercitarea liberă a activităţii jurnalistice", se plânge Wrabetz.

Sursă: Realitatea.net

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu