Proiectul Baltic Pipe, care va transporta gaze din Marea Nordului catre piața poloneza va primi un grant in valoare de 214,9 milioane de euro

Postat la: 16.04.2019 23:00

Proiectul Baltic Pipe, care prevede transportul de gaze din Marea Nordului către piața poloneză și în continuare către statele baltice, precum și către utilizatorii finali din țările vecine, va primi un grant în valoare de 214,9 milioane de euro, potrivit Reuters, potrivit xr.ro.

Ceremonia de semnare a acordului pentru subvenția Facilitatea Conectarea Europei pentru lucrările pentru proiectul Baltic Pipe care leagă Polonia și Danemarca de Norvegia a avut loc la sediul Comisiei Europene din clădirea Berlaymont.

Citește și: Cine e procurorul DNA acuzat că a făcut scrum dosarul lui Liviu Dragnea și ce avere are

Proiectul Baltic Pipe este un proiect de infrastructură de gaze cu scopul de a crea un nou coridor de aprovizionare cu gaze pe piața europeană.

Noua conductă va permite, începând din 2022, transportul de gaze de la Marea Nordului către piața poloneză și în continuare către statele baltice, precum și către utilizatorii finali din țările vecine.

Citește și: Lege cu dedicație pentru Liviu Dragnea? Parlamentul a adoptat-o azi – Opoziția a ieșit imediat la atac

În același timp, va permite furnizarea de gaze din Polonia, inclusiv din importurile de gaze naturale lichefiate, pe piețele daneze și suedeze.

Această nouă conductă este un proiect european de interes comun (PCI) și părți din acest proiect - analiza fezabilității economice și a studiului de fezabilitate tehnică și a altor studii pregătitoare - sunt deja cofinanțate de CEF Energy.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu