Profesori si lucratori medicali din Spania au protestat pentru a cere o reactie mai buna a guvernului fata de criza provocata de COVID-19

Postat la: 15.09.2020 22:56

Profesori din oraşul spaniol Bilbao au organizat marţi o grevă de o zi, pentr a protesta faţă de reacţia guvernului regional faţă de criza provocată de Covid-19, în timp ce lucrători medicali din Madrid au ieşit în stradă pentru a cere condiţii de muncă mai bune, transmite Reuters.

Protestatarii solicită mai mult personal şi sprijin din partea autorităţilor, în condiţiile în care creşterea recentă a numărului de cazuri, într-un moment în care elevii se întorc la şcoli, a provocat îngrijorări cu privire la extinderea infecţiilor, potrivit news.ro.

Citește și: O primă victorie pentru Liviu Dragnea în justiție. Judecătorii au stabilit că i-a fost încălcat dreptul la muncă în penitenciar

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii a raportat 3.022 de noi infecţii cu coronavirus şi 19 decese.

Numărul de cazuri s-a schimbat nesemnificativ faţă de cel de luni, într-o aparentă stabilizare, după o creştere constantă care a început în iulie şi a atins un maxim de aproximativ 12.000 de cazuri în urmă cu 11 zile.

Numărul infecţiilor este actualizat retroactiv şi de multe ori a ajuns să depăşească numărul zilnic iniţial cu miile. Numărul total de cazuri de Covid-19 din Spania, de 603.167, este cel mai mare din Europa de Vest. Numărul deceselor a depăşit 30.000.

Sindicatele profesorilor din Bilbao au solicitat creşterea numărului de angajaţi după ce autorităţile regionale au închis o şcoală primară din Ţara Bascilor, pe 10 septembrie, după ce mai mulţi profesori au fost depistaţi pozitivi cu noul coronavirus.

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

”Trecem printr-o situaţie în care trebuie să aplicăm un protocol pe care mulţi dintre noi nu îl susţinem şi, în plus, nu avem resursele necesare pentru a face acest lucru”, a spus profesorului Garazi Pizarro pentru Reuters.

Sindicatele profesorilor şi asociaţiile de părinţi au criticat guvernul pentru că a făcut planuri de sănătate şi siguranţă în ultimul moment, însă ministrul Educaţiei, Isabel Celaa, a declarat că redeschiderea a decurs bine, cazurile fiind detectate în doar câteva zeci de locuri.

Separat, marţi, lucrătorii din domeniul sănătăţii din capitala Spaniei au protestat faţă de o lipsă de sprijin din partea autorităţilor regionale din domeniul sănătăţii şi au solicitat, de asemenea, condiţii mai bune de muncă.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

”Avem o problemă umană. Dacă lucrătorii din domeniul sănătăţii încep deja să se îmbolnăvească în septembrie, nu vrem să ne imaginăm cum va fi în decembrie ”, a declarat asistentul Victor Aparicio, în timp ce asistenţii medicali şi medicii au blocat drumurile din apropierea spitalului Gregorio Maranon din Madrid, ţinând bannere şi scandând.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu