Procurorul statului New York l-a dat in judecata pe Donald Trump: Acuzații grave la adresa președintelui SUA, iar replica miliardarului a venit rapid

Postat la: 14.06.2018 23:54

Statul New York l-a dat în judecată, joi, pe preşedintele SUA, Donald Trump, acuzându-l că a utilizat ilegal Fundaţia Trump în scopuri personale, inclusiv în campania electorală prezidenţială din 2016, informează CNN.

"După cum relevă investigaţia noastră, Fundaţia Trump a fost ceva mai mult decât o platformă prin care Donald Trump ori firmele lui să efectueze plăţi spre asociaţii nonprofit (...)", a acuzat procurorul statului New York, Barbara Underwood.

Citește și: EXCLUSIV! Ce funcție ocupă soția viitorului șef SIE și ce venit are aceasta

"Fundaţiile private nu trebuie să funcţioneze în acest mod, iar Biroul meu intenţionează să tragă la răspundere Fundaţia Trump şi pe directorii acesteia pentru utilizarea inadecvată a activelor de caritate", a subliniat procurorul, denunţând "folosirea ilegală a Fundaţiei Trump pentru cheltuieli personale, pentru interese comerciale şi politice".

Procesul intentat în New York îl vizează direct pe Donald Trump şi pe fiii preşedintelui Statelor Unite, scrie mediafax.ro.

Citește și: A şocat pe toată lumea: Ce şi-a cumpărat tatăl copilului ucis de câini cu suma uriașă primită despăgubire

Donald Trump a reacţionat vehement.

"Democraţii dezgustători din New York (...) fac tot posibilul pentru a mă acţiona în judecată pentru o fundaţie care a primit fonduri de 18,8 milioane de dolari şi a oferit asociaţiilor caritabile mai mult decât a primit, 19,2 milioane de dolari. Eu nu voi negocia niciodată în acest proces!", a avertizat Donald Trump prin Twitter.

Citește și: Rezultate dezastruoase pentru Logan şi Sandero: Câte stele au obținut la testele Euro NCAP .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu