Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_irf8lfs1vm1u64gsrjpdfr27g7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Procurorul general mai incearca o data - Refuzata de mai multi procurori, Scutea si-a gasit consilier

Procurorul general mai incearca o data - Refuzata de mai multi procurori, Scutea si-a gasit consilier

Postat la: 23.05.2020 12:40

Secţia pentru procurori a CSM trebuie să decidă în şedinţa de marţi, 26 mai, cu privire la avizarea numirii procurorului Oana Chichernea în funcția de consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La trei luni de la numirea în funcţia de procuror general al PÎCCJ, Gabriela Scutea nu şi-a găsit consilier. Deşi funcţia de consilier al procurorului general este una de prestigiu, bine plătită şi cu răspundere limitată, mai mulţi procurori au refuzat oferta de a i se alătură Gabrielei Scutea, au dezvăluit surse din sistemul judiciar, pentru STIRIPESURSE.RO.

Printre cei ofertaţi de Scutea s-au aflat, potrivit surselor judiciare, Romusul Varga, fost şef al Secţiei de Urmărire Penală din cadrul PÎCCJ, Ioana Căciulă şi alţii procurori din Braşov, membri AMASP, un procuror de la DNA şi un alt procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Cu toţii au refuzat însă funcţia.

Primul procuror care a acceptat să fie consilierul lui Scutea a fost Cristian Lazăr, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Procurorul Cristian Lazăr a mai lucrat la Parchetul General, în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de Urmărire Penală, până în 2018. Acesta a candidat în 2018 la şefia DNA, iar ulterior a fost în centrul unui scandal, după ce la dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr a apărut o ordonanţă de clasare semnată de Cristian Lazăr. Clasarea era într-un dosar care îl viza pe Klaus Iohannis. Secţia pentru procurori a CSM a refuzat însă să avizeze numirea lui Lazăr în funcţia de consilier al procurorului general.

Despre procurorul Oana Chichernea nu există foarte multe informaţii publice. Procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, aceasta a fost detaşată ca formator la Institutul Naţional al Magistraturii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu