Procurorii din CSM sesizeaza Consiliul Procurorilor Europeni: Sunt nemulțumiți de abrogarea pensiei de serviciu

Postat la: 16.01.2020 17:56

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor sesiza Reţeaua Europeană a Consiliilor Judiciare şi Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni, cu privire la o posibilă afectare a statului magistraților, în cazul în care se abrogă legea referitoare la pensiile de serviciu.

Decizia a fost luată de Secția de procurori a CSM, în ședința de joi.

Citește și: Klaus Iohannis a decretat! Fotograful său a fost decorat

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea Reţelei Europene a Consiliilor Judiciare şi a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potenţialei abrogări a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu, în vederea transmiterii unui punct de vedere”, conform deciziei de joi.

Totodată, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, în data de 21 ianuarie, de la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat legat de iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care stabilesc pensia de serviciu. Altfel spus, procurorii vor stabili dacă această măsură poate încălca independenţa şi afectează statutul constituţional al procurorilor.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`! .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu