Primul album postum al lui Ennio Morricone va fi lansat pe 6 noiembrie

Postat la: 16.10.2020 20:31

Albumul "Morricone Segreto", o colecţie de compoziţii ale lui Ennio Morricone de la sfârşitul anilor '60 şi începutul anilor '80 inclusiv 7 piese nelansate anterior, va fi produs de Decca Records şi CAM Sugar la patru luni de la moartea artistului premiat cu Oscar, anunţă Variety, potrivit news.ro.

"Morricone Segreto" va fi lansat pe 6 noiembrie, cu câteva zile înainte de data la care maestrul ar fi împlinit 92 de ani, pe 10 noiembrie. Discul va fi disponibil online şi pe CD sau vinil.

Colecţia, care cuprinde compoziţii pentru filme experimentale şi inovative mai puţin cunoscute ale lui Morricone, unele care nu au fost niciodată lansate, este descrisă drept "o călătorie prin voci misterioase, chitare stridente şi alte sunete cu efecte emoţionale ale compozitorului care s-a aflat mereu înaintea modei, distând stilul în propria manieră".

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Ennio Morricone a murit pe 6 iulie la vârsta de 91 de ani. A compus prima sa partitură, pentru un concert de muzică clasică, la sfârşitul anilor 1950 şi a început apoi să lucreze în departamentul de aranjament muzical din cadrul televiziunii italiene de stat, RAI. Şi-a început cariera de compozitor de muzică de film în 1961, colaborând la filmul „Il Federale”.

Morricone, care a semnat peste 500 de coloane sonore, a fost de şase ori nominalizat la premiile Academiei americane de film şi a primit un Oscar, onorific, în 2007, şi unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015). Inspirat iniţial de Mozart, Bach şi Vivaldi, Ennio Morricone este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică din toate timpurile, iar pe parcursul unei cariere de aproximativ şapte decenii discurile lui au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu