Prima reacție a judecatoarei Elena Pușcaș, dupa lovitura de la DNA: 'Daca cineva a luat bani, aceea nu am fost eu. Sunt nevinovata'

Postat la: 17.05.2018 14:54

Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș a declarat, joi, prezentă la Curtea de Apel, unde se judecă cererea DNA de arestare preventivă, că nu a luat mită, precizând că este nevinovată.

„Nu am avut probleme niciodată, timpul a dovedit întotdeauna că am judecat corect așa cum am crezut de cuviință. Dacă un denunț al unui condamnat care vrea să-și ușureze situația poate să îngroape cariera unui judecătopr, atunci asta este țara în care trăim și ne merităm soarta. Am rămas în acest sistem, așa că voi merge până la capăt. Cineva a făcut un denunț acum doi ani ca să-și ușureze situația, un condamnat. Eu nu am știut, era normal. A pretins că a luat bani în 2009 de la niște țigani dintr-un clan ca să mi-i dea mie nu știu ce să fac cu ei, în condițiile în care am dat o pedeapsă cu suspendare. Mi se reproșează că am dat cu suspendare. Pentru că judecătorul întotdeauna apreciază și nu este singura soluție pe care am dat-o cu suspendare. Era o bătaie între clanuri, o încăierare. Probabil că am ținut cont și de circumstanțele respective, ieri am luat cunoștință, habar nu aveam despre ce dosar e vorba, despre ce inculpați e vorba, în condițiile în care s-a judecat în 2009. Dacă era ceva de făcut, mi se părea normal ca cineva să spună în 2009 că a luat bani și a dat unei judecătoare, nu sî încercerce după 9 ani să încerce să obțină o reducere a pedepsei pe vorbe. Dacă cineva a luat bani, aceea nu am fost eu. Nu sunt nici mai bogată, nici mai săracă decât am fostîntotdeauna. Totul a fost la vedere, averea, viața, nu am ascuns niciodată nimic. Dacă sunt victimă sau nu, se va dovedi”, a declarat judecătoarea Elena Burlan-Pușcas, la Curtea de Apel București, potrivit Mediafax.

Aceasta a mai spus că toate soluțiile pronunțată de ea, la fond, au fost menținute și de instanța de apel.

ALERTĂ - DNA cere arestarea unei cunoscute judecătoare de la Tribunalul Bucureşti

„A fost în atenția DNA în permanență, cu toate cazurile mai spectaculoase pe care le-am avut, eu fiind instanță de fond întotdeauna. Aceeași soluție în toate dosarele mi-a fost menținută și ulterior. Faptul că într-un dosar cu niște țigani la început se dă suspendare și apoi cu executare, este mai puțin important, pentru că tot condamnare a fost. Mi se pare absurd ca cineva să ia mită ca să dea o pedeapsă cu suspendare care e tot pedeapsă și să nu se dea achitare. Probe sunt denunțurile care s-au obținut acum, în ultima perioadă. E un individ, care este soțul unei cunoștințe de-a mea, care a fost implicată în dosarul cu colegele mele de la Tribunal. Aceasta era metoda lor de operare, să ia bani în dosare. Ne cunoșteam și soțul ei a fost arestat și a făcut un denunț spunând că soția lui a luat bani să mi-i dea mie, după care indivizii din dosarul pe care l-am soluționat au fost provocați să spună că au dat bani pentru judecătoare. Niciodată, nimeni nu afirmă că mi-a dat bani mie, ci a dat bani unei individe ca să mi-i dea mie. Sunt nevinovată până la capăt”, a mai spus judecătoarea.

DNA cere arestarea preventivă a judecătoarei Burlan-Pușcaș Elena, care activează la Tribunalul București. Magistratul este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane pentru sentințe ușoare.

Magistratul este soția fostului fotbalist Marcel Pușcaș.

"Probabil că este si o vendetă împotriva magistraților. Știu că este o acuzație a cuiva. Consider că soția mea este nevinovată. Va urma un proces și vom vedea ce se va întâmpla", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Pușcaș.

Secția pentru judecători a CSM a avizat favorabil solicitarea DNA. Cauza a fost înregistrată la DNA în 2016.

"În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar", susține DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii spun că pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, "judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu