PREVIZIUNILE SAPTAMANII 14 - 20 AUGUST

Postat la: 13.08.2017 12:24

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 14 - 20 august:

ffaee0da-8853-458c-8620-670ba0b906d7

*** Ofertele pentru achiziția a 400 de autobuze moderne Euro 6 de către Primăria Capitalei pot fi depuse până miercuri, 16 august, și vor fi evaluate până pe 11 septembrie.

"Suntem în procedură de achiziție a 400 de autobuze noi Euro 6. De asemenea, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice. Ca noutate, până pe data de 16 august pot fi depuse ofertele pentru această achiziție de autobuze moderne Euro 6 și până pe data de 11 septembrie vor fi evaluate toate aceste oferte. După un an de zile în care s-a lucrat la caietul de sarcini, vom putea să îmbunătățim parcul auto RATB și să-i încurajăm pe cetățeni să lase mașina proprietate personală acasă, măcar câteva zile pe săptămână sau pentru anumite trasee, și să folosească transportul public în comun", a afirmat în această săptămână edilul șef, Gabriela Firea.

Cât privește achiziția de tramvaie, troleibuze și autobuze electrice, primarul general a spus că se lucrează la caietul de sarcini.

*** Cadrele didactice înscrise în Registrul național al experților în management educațional interesate de ocuparea, în anul școlar 2017 — 2018, prin detașare, a unor funcții de director sau director adjunct rămase vacante pot depune până joi, 17 august, la inspectoratele școlare, opțiunea în scris cu precizarea unității și a funcției de care sunt interesate.

Potrivit unei note a Ministerului Educației, în zilele de 21 și 22 august, cadrele didactice interesate vor susține un interviu în fața unei comisii constituite din trei membri ai consiliului de administrație al inspectoratului școlar, în cadrul căruia vor prezenta planul operațional pentru anul școlar 2017 — 2018 al unității de învățământ pentru care și-au exprimat opțiunea. Totodată, le vor fi testate, prin trei întrebări, cunoștințele privind legislația școlară raportat strict la specificul și la nivelul unității de învățământ pentru care au optat.

Durata interviului este de maximum 20 de minute. Punctajul maxim este 30 iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Vineri, 18 august, inspectoratele școlare vor afișa la avizier și pe site-ul propriu programarea pe zile și ore la fiecare comisie a cadrelor didactice.

În București au rămas vacante 70 de funcții de director și director adjunct după ultimul concurs.

*** Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a convocat ședința de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 și 18 august, în urma solicitării mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan, pentru cercetarea "presupuselor abateri de natură morală" de care este acuzat episcopul Hușilor, Corneliu.

La sfârșitul lunii iulie, cazul a fost discutat în Comisia pentru statut și regulamente a BOR.

Patriarhia a precizat că amânarea până în august a acestei ședințe a fost făcută cu respectarea prevederilor statutare și regulamentare, care nu permit cercetări disciplinare în posturi, inclusiv postul Adormirii Maicii Domnului (1 — 14 august), precum și de necesitatea unui cvorum de 2/3 din membrii Sinodului Permanent pentru validitatea ședințelor de lucru ale acestuia.

*** Perioada de înscriere la concursul "Cea mai frumoasă fațadă" se încheie duminică, 20 august. Lucrările din concurs pot fi votate de cetățeni în perioada 21 — 23 august, a anunțat Primăria Capitalei. Vizitele pe teren ale juriului și evaluările vor avea loc între 21 și 31 august. Câștigătorii vor fi anunțați pe 8 septembrie, premiile fiind în valoare totală de 214.000 lei.

Concursul este structurat pe trei secțiuni: 'Cea mai frumoasă fațadă', 'Cel mai frumos balcon' și 'Cea mai frumoasă grădină'.

Potrivit regulamentului, se poate înscrie în concurs orice persoană fizică care a împlinit vârsta de 18 ani, asociațiile de proprietari, asociațiile de locatari, persoanele fizice autorizate, asociațiile, fundațiile și instituțiile publice, altele decât cele din subordinea Primăriei Municipiului București, precum și societățile comerciale.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu