Previziuni sumbre referitoare la recolta de grau si orz ale UE: Strategie Grains si-a redus de doua ori consecutiv estimarile

Postat la: 16.05.2019 21:00

Firma franceză de consultanţă Strategie Grains şi-a redus, încă odată, estimările privind producţia de grâu şi orz realizată în acest an în Uniunea Europeană, dar a apreciat că ploile din ultima perioadă au redus seceta şi oferă speranţe pentru o recoltă decentă, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

În raportul său lunar publicat joi, Strategie Grains şi-a redus estimările privind producţia de grâu a UE în sezonul 2019/2020 până la 143,9 milioane tone, de la 144,8 milioane cât preconiza în luna aprilie. Chiar şi aşa ar fi o producţie cu 13% peste recolta afectată de secetă de anul trecut.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

În cazul orzului, Strategie Grains şi-a redus estimările privind producţia în 2019/2020 până la 60,3 milioane tone, de la 61 milioane tone luna trecută, cu 8% peste recolta din 2018/2019.

"Perspectivele de recoltă rămân bune şi în continuare ne aşteptăm ca producţiile UE de grâu, orz şi porumb să fie mai mari în acest an comparativ cu anul trecut. Ploile care au căzut la finele lunii aprilie/începutul lunii mai au înlăturat îngrijorările anterioare chiar dacă unele zone de secetă persistă în ţările din centrul şi nordul UE", se arată în raportul Strategie Grains. "Cu toate acestea, luna aceasta ne-am revizuit estimările cu aproape un milion de tone la grâu şi cu 700.000 de tone pentru orz, ca urmare a însămânţărilor sub aşteptări în Danemarca şi Cehia precum şi a pagubelor provocate de secetă în Ungaria", a adăugat firma franceză.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

În cazul porumbului, Strategie Grains şi-a redus uşor estimările privind producţia realizată în UE în 2019/2020 până la 62,9 milioane tone, de la 63,1 milioane tone luna trecută. Chiar şi aşa este vorba de o producţie cu 2% mai mare decât cea înregistrată în 2018/2019.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu