Presedintele Consiliului Judetean Constanta s-a intalnit cu Ministrul Apararii Nationale. Ce teme au fost analizate

Postat la: 16.04.2019 17:24

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a avut o scurtă întâlnire cu Ministrul Apărării Naționale, Gabriel – Beniamin Leș.

Potrivit CJC, temele abordate în cadrul acestei întâlniri au fost cele referitoare la zona de securitate NATO în contextul apărării la Marea Neagră, colaborarea cu Forțele Navale și securitatea națională prin poarta de intrare - Aeroportul Internațional  Mihail Kogălniceanu.

„Județul Constanța are o poziție geografică strategică pentru apărarea României și chiar a Europei. Zona costieră și implicit accesul la Marea Neagră fac ca județul nostru să fie un element semnificativ în dezvoltarea strategiilor și operațiunilor militare atât din punct de vedere național cât și internațional.

Rolul deosebit pe care îl joacă Constanța în strategia de apărare NATO, este demonstrat chiar prin prezența unei baze militare în localitatea Mihail Kogălniceanu, dar și prin faptul că în zonă se efectuează constant exerciții și manevre specifice operațiunilor militare” - au mai transmis reprezentanții CJC.

România este membră NATO din anul 2004 și are o poziție strategică pe harta Europei.

Sursa foto: CJC
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu