Presedintele CNMR avertizeaza, dupa arborarea drapelului Ungariei in mai multe localitati din Romania:'Lucrurile degenereaza și pot conduce la conflicte majore'

Postat la: 14.03.2018 16:14

Măsurile întreprinse  ieri, 13 martie, de Coaliția Națională pentru Modernizarea României (dintre care amintim solicitarea făcută către M.A.I și de asemenea către Prefectura  Județului Covasna) privind încălcarea Legii 75/1994 ce vizează obligativitatea prezenței Drapelului Național al României și totodată reglementează cadrul în care este permisă arborarea altui drapel decât cel al României, au avut ca rezultat luarea de măsuri prin somarea Primarului din Sf. Gheorghe și sesizarea autorităților locale competente.

Citeşte şi: Acuzaţii FĂRĂ PRECEDENT la adresa Coaliţiei pe aderarea la zona euro: ‘Convenţia PSD este o farsă...’

Astăzi, 14 martie, sfidarea din partea comunității maghiare continuă nu doar prin refuzul de a respecta legea dar și prin faptul că în Tg. Secuiesc a fost arborat pe străzi drapelul Ungariei și steagurile așa zisului ținut secuiesc, în pofida urmărilor prevăzute în lege.

"Lucrurile degenerează și pot conduce la conflicte majore între populația de ernie română și liderii administrației comunității maghiare din Covasna și Harghita. În ciuda somației Prefectului și amendării Primarului din Sfântu Gheorghe în Târgu Secuiesc, încălcarea legii 75 și a Constituției îmbracă forme și mai grave prin arborarea drapelului Ungariei și așa zisului Ținut Secuiesc. O UMILIRE a etnicilor români și sfidare a autorităților centrale ale statului. CNMR va merge mai departe cu contestarea reprezentării în Parlament a UDMR, PCM și PPMT și va organiza marșul demnității cât de curând '' a declarat presedintele CNMR- Alexandru Cumpanasu, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu