Premierul grec si presedintele bolivian au pledat pentru o ''solutie diplomatica'' in Venezuela

Postat la: 15.03.2019 18:39

Premierul grec Alexis Tsipras şi preşedintele bolivian Evo Morales au pledat la unison, vineri, la Atena, pentru "o soluţie diplomatică" la criza din Venezuela, privilegiind dialogul, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: IPJ Timiș CONFIRMĂ dezvăluirile ȘTIRIPESURSE.ro - Poliția a IGNORAT primul apel al bărbatului tăiat de viu cu drujba

"Ne continuăm eforturile pentru o iniţiativă în cadrul Uniunii Europene, pentru a găsi o soluţie diplomatică", a declarat Tsipras la finalul întrevederii sale cu Evo Morales, în vizită oficială în Grecia. "Suntem de acord cu preşedintele Evo (Morales) că singura perspectivă pentru zilele viitoare este un dialog între guvern şi opoziţie, pentru a evita o escaladare a crizei şi riscul unui conflict civil sângeros", a adăugat premierul grec, preşedinte al partidului de stânga Syriza, aflat la putere.

El a insistat asupra necesităţii de "a elabora un calendar pentru organizarea (în viitorul apropiat) unor alegeri libere şi democratice" în Venezuela.

La rândul său, preşedintele socialist bolivian - susţinător al preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro - a subliniat că "intervenţiile (străine) precum cele în Libia sau Irak nu au condus niciodată la soluţii pentru problemele sociale şi cu atât mai puţin la democraţie". "Dialogul este singura cale" pentru o soluţie la criza din Venezuela, a afirmat el.

În timpul unui discurs susţinut la un centru cultural de la periferia Atenei, joi seara, preşedintele bolivian l-a criticat vehement pe Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei. "Am revenit la vremurile coloniale? Juan Guaido este recunoscut ca vicerege?", a spus Morales. "Sunt convins că o intervenţie armată nu rezolvă problemele sociale", a adăugat el.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu