Premierul a gasit un inlocuitor pentru postul vacant lasat de Ecaterina Andronescu: Varianta prim-ministrului pentru Educație

Postat la: 16.08.2019 02:48

Premierul Viorica Dăncilă e în căutarea unui ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu, pentru o declarație pe tema evenimentelor de la Caracal spusă în direct la Antena 3. Iar una dintre variantele de înlocuitor ar putea fi Radu Szekely, fost consilier al ministrului Andronescu. Cel puțin așa susține Iulian Cristache, președinte la Federatia Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar. "Sunt curios cine va fi ministrul "plin", văd că circulă un nume important (Radu, fostul consilier al doamnei Andronescu)", a scris Cristache pe Facebook.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

Radu Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. Acesta anunța la începutul acestui an că a primit propunerea de a fi consilier special pe probleme de strategie în educație al ministrului Educației și a acceptat această propunere.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

„Am acceptat invitația Ministrului Educației Naționale de a-i fi consilier special pe probleme de strategie în educație. Începând de astăzi. Chiar dacă doamna ministru și cu mine venim din familii politice ideologic opuse, se pare că viziunile noastre asupra viitorului educației converg în mare parte. Urmează să lucram la metode”, a scris acesta pe pagina lui de facebook.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe

Absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Radu Szekely a fost profesor de engleză și limba română în Sibiu până în anul 2000. În 2003 a absolvit și cursurile Universității din Turku, Finlanda, și de atunci și continuat ascendența în cariera sa europeană în domeniul educației. Din 2006 este consultant în Comisia Europeană pentru Educație și Cultură, în prezent fiind și președintele Coaliției Naționale a Imigranților (Kamut) din Helsinki.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu