Premiera absoluta la Teatrul Masca - are primul turneu in Marea Britanie, din toata activitatea

Postat la: 13.07.2018 13:54

Teatrul Masca din Bucureşti va începe sâmbătă primul turneu britanic în care va prezenta spectacolele „Noi” şi „Strigătele Parisului” (news.ro).

Proiectul va debuta în unul dintre cele mai bine conservate şi impresionante castele normande din Regatul Unit, Lincoln Castle, unde teatrul va juca şi duminică, informează Institutul Cultural Român de la Londra.

Turneul va continua pe 18 şi 19 iulie, în centrul vechi al oraşului medieval Leicester, pentru a se încheia cu două zile de reprezentaţii, 21 şi 22 iulie, la Londra, în cadrul prestigiosului Night of the Festivals, care se desfăşoară în fiecare an pe malul Tamisei.

Trupa teatrului bucureştean, singurul teatru de gest, pantomimă şi expresie corporală din România, fondat de actorul Mihai Mălaimare în anul 1990 şi actualmente condus de Anca Dana Florea, va prezenta în Marea Britanie spectacolul „Noi”, o călătorie iniţiatică a fiecărui român spre realizarea idealului Marii Uniri, un spectacol de tip paradă cu costume şi măşti uimitoare, cu muzică şi dansuri româneşti.

În plus, vor avea loc mai multe reprezentaţii cu „Strigătele Parisului”, un nou ansamblu de şaisprezece statui vivante care aduc în faţa publicului „meseriile uitate ale Parisului“.

În preambulul acestui turneu, Teatrul Masca a participat, în perioada 30 iunie - 1 iulie, la unul dintre cele mai longevive festivaluri de stradă din  Marea Britanie, Hat Fair Festival din Winchester.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu